воскресенье, 21 июля 2013 г.

Як написати відмінне резюме

Хочете швидко знайти роботу і щоб роботодавець, прочитавши Ваше резюме, вигукнув: «Ось людина, яка нам потрібна!»?
Дотримуйтесь наших порад щодо написання резюме і будьте впевнені - Вас обов'язково запросять на співбесіду!
Резюме - це той документ, побіжно переглянувши який, роботодавець швидко вирішить: чи варто з Вами зустрітися, щоб придивитися до Вас як до потенційному працівниковіо чи не варто.
Максимум часу, протягом якого резюме "спрацює" або остаточно і безповоротно "не спрацює" - дві - три хвилини. Тому резюме повинно бути написано просто, оформлено звичним для роботодавця чином, містити лише корисну інформацію і ясно пояснити роботодавцеві, чому саме Вас слід віддати перевагу іншим претендентам на наявну вакансію.
В ідеалі - 1 сторінка стандартного формату А4. В крайньому разі - 2 таких сторінки. Якщо Вам здається, що вся інформація не вміщується у такий об'єм - значить, Ви не відокремили важливу інформацію від не дуже важливою.
Відокремте непотрібне! Не створюйте при першому контакті дискомфорт потенційному роботодавцю. 
Якщо Ви не впевнені у своїй грамотностіи дайте перевірити текст знайомимм чиєю грамотності Ви довіряєтее або фахівцям. Бажаноо щоб версію іноземною мовою остаточно відредагував носій мови абои в крайньому випадкуе людина з достатнім досвідом побутового та ділового спілкування на цій мові.
Кілька разів перечитайте Ваше резюме після перерв у роботі з ним. Свіжий погляд відразу зачепиться за огріхии
Поширення резюме
Виготовте електронну версію резюме. Розмістіть його на спеціалізованих сайтах з пошуку та пропозиції роботи. Ні в якому разі не обмежуйтеся одним сайтом - їх багато, і постійно з'являються нові.
Перед тим, як писати резюме (CV), постарайтеся поставити себе на місце свого майбутнього керівника і уявітье яку людину Ви хотіли б бачити у своєму колективі. Це допоможе виділити у своїй трудовій біографії ключові моментив підкреслити особливо затребувані навички та здібності підібрати потрібні слова для опису своїх досягнень.
Не сумнівайтеся - той, хто прочитає резюме, обов'язково помітить Вашу зацікавленість!
Мислимо не шаблонно і не стандартно
В першу чергу слід точно вказати назву посадие на яку Ви претендуєтео причому у формулюванні роботодавця. Навітьм якщо Ви з однаковим успіхом можете працювати за різними спеціальностямиа не змушуйте менеджера по персоналу гадатил на яку саме посаду Ви найбільше підходите.
Перш ніж відправляти резюме, уважно прочитайте вимоги до претендентів та обов'язки які потрібно виконувати. Роботодавець зверне увагу саме на Васт якщо Ваша кваліфікація та досвід максимально відповідають вакансії. 
Деякі HR-менеджери навіть радять буквально копіювати опис функціоналу даного роботодавцеме і вставити в своє резюме, з деякими поправками. Якщо Ви використовуєте цей прийоме не забувайтет що несете відповідальність за правдивість інформації про себеб і якщо вона не відповідає дійсностіт це неминуче виявиться при співбесідіи тестуванні або під час випробувального терміну.
Хронологічне або функціональне
Шаблонин як правилол передбачають складання хронологічного резюмем в якому досвід фахівця описуєтьсяс починаючи з останнього місця роботи. При цьому відомості про основному і додатковому освіті зазвичай поміщаються в кінці тексту. Цей вид резюме, безумовно, підходить тим, у кого кожна попередня позиція може служити хорошим трампліном для нового кар'єрного стрибка.
Наприклад, будучи начальником відділу персоналу в невеликій компанії, Ви цілком конкурентоспроможні серед претендентів на посаду HR-менеджера у відомій фірмі і можете знайти роботу з більш вигідними умовами.
У деяких випадках хронологічне резюме обертається проти здобувача. Наприклад, представник компанії-роботодавця, підшукує людину на посаду «юрисконсульт», навряд чи серйозно поставиться до резюме, автор якого останні три роки працював декоратором, навіть якщо той закінчив юрфак престижного вузу.
В даному випадку в нього з'явиться шанс, якщо він складе функціональне резюме, при цьому підкресливши не лише свою спеціальність згідно з дипломом, але й особливі знання в професійній сфері.
Кандидат - адекват!
Яким має бути резюме, щоб зацікавити роботодавця? Деякі кадровики відповідають: «Воно має бути адекватним». Іншими словами, не слід перевантажувати його зайвою інформацією, в той же час не варто допускати помітних прогалин. Не вітаються захмарні суми очікуваного винагороди, однак демпінговий рівень зарплати теж змушує засумніватися в компетентності здобувача.
При пошуку роботи в Москві враховуйте, що дуже несприятливе враження справляють резюме, автори яких «лінуються» розбірливо написати про те, що вони вміють робити. Викликає підозри людина, яка кожні півроку змінює місце роботи. 
Якщо за останні десять років Ви змінили 20 позиційи навряд чи роботодавцю вистачить часу і терпіння вивчати весь список. У той же час вирішальну роль може зіграти тет що Ви працювали у будь-якої успішної компаніїи що користується безперечним повагою нового роботодавця.
Повний ігнор
Які резюме ігноруютьсяс Як не дивнон є людид які забувають написати ім'ям прізвищеи номер телефону. Деякі вважаютью що знання орфографії для них не обов'язково і роблять жахливі помилки. Інші не вважають за потрібне вказувати назви компаній, в яких вони працювали, зате перераховують всі свої захоплення та хобі.
Нерідко роботодавця відлякує перерахування особистих заслуг і нагород, особливо, якщо їх власник не спромігся чітко описати свої навички. І хоча кадровики ніколи не зізнаютьсяу що вік і стать кандидата мають значення насправді ці критерії для багатьох компаній і посад є визначальними.
Дотримуємося правил
Є окремі види резюме, які пишуться за своїми правилами. Наприклад, молодий спеціаліст або студент може описати навички, отримані під час стажування або навчальної практики, вказати тематику курсових робіт і виступів на наукових конференціях.
Шукаєте роботу в іноземній компанії? Ви обов'язково повинні продемонструвати знання відповідної мови. Якщо опис вакансії і посадових обов'язків дано іноземною мовою, то резюме має бути написано на ньому ж.
Вимоги до резюме
Якщо Ви вирішили не користуватися готовими шаблонами і складати резюме самостійно, врахуйте основні вимоги. Обов'язково слід зазначити прізвище, ім'я, по батькові та контактні дані (телефон, e-mail, поштова адреса). Бажано назвати дату народження.
У розділі «Освіта» вкажіть період навчання, назву навчального закладу, факультет, отриману спеціальність і звання. Помітне перевага може дати інформація про додаткову освітуи закінчення курсів підвищення кваліфікаціїн спеціальних тренінгів.
Досвід роботи описано у хронологічному порядкуе починаючи з останнього місця роботиы
період роботи
назва компанії
посаду
посадові обов'язки
основні досягнення
Не забувайтее що роботодавців цікавлять Ваші професійні навичкии оскільки в різних організаціях функції працівників з однаковою назвою посад можуть помітно різнитися. Ваш успіх багато в чому залежить від тогои наскільки чітко і конкретно Ви опишете свої компетенції.
На чужих помилках
Щоб написати виграшне резюмет погляньте на резюме своїх колег тобто конкурентів що претендують на аналогічну посаду. Визначте свої конкурентні переваги і обов'язково опишіть їх. Зверніть увагу на теа що Вам здалося недоречним в інших резюмет і постарайтеся не повторювати чужих помилок.
Нерідко людид зайняті пошуком роботин задаються питаннямы чи розміщувати своє резюме у відкритому доступіе якщо воно може загубитися серед тисячі подібнихр Досвід показує, що багато роботодавців у разі гострої необхідності дивляться свіжі резюме в інтернеті на робочих сайтах. Отже, якщо Ви обрали дану тактику, треба «піднімати» свою резюме хоча б раз на тиждень.
Більш ефективним способом пошуку роботи вважається розсилка на відповідні вакансії. Якщо роботодавець вказав не тільки свою електронну адресу, але і номер телефону, обов'язково зателефонуйте, представтеся, повідомте про надіслані резюме і висловіть зацікавленість у тому щоб стати співробітником компанії. Про це можна написати в супровідному листі.
Встигнути за 3 хвилини
На питання «що таке HR-фільтрчт менеджери з підбору персоналу віджартовуютьсяс нЦе коли на столі лежить стопка резюмел береш два верхніх а решта викидаєш. Просто їм сьогодні не пощастило . В реальності досвідченому рекрутеру потрібно не більше трьох хвилине щоб подивитися резюме і визначитир зМабутьп це наш чоловіку треба запросити його на інтерв'ю.
Для особистої зустрічі з роботодавцем Вам потрібно більш докладне резюме. У ньому Ви можете перерахувати не тільки основні, але і додаткові компетенції, розповісти про досягнення, вказати пройдені тренінги та спеціальні курси, відзначити володіння особливими технологіями, описати успішні проекти, реалізовані за Вашою участю.
Отже, тепер Ви знаєте рецепт, як написати резюме, яке зацікавить роботодавця. Щоб підвищити свої шанси на отримання бажаної посади, зареєструйтесь і додайте своє резюме на сайтах з пошуку роботи. Це дозволить Вам в найкоротші терміни знайти високооплачувану і престижну роботу!
«Правильно складене резюме є першим і найважливішим кроком для вдалого працевлаштуваннят так як значно підвищує інтерес роботодавця до кандидата і кількість запрошень на співбесіди.

Комментариев нет:

Отправить комментарий