воскресенье, 21 июля 2013 г.

Як зробити кар'єру

Як зробити кар'єру - це питання хвилює не тільки вчорашніх випускників, але і професіоналів (багато людей, які роками працюють на одному і тому ж місці і не можуть просунутися по службі). Перспектива кар'єрного зростання для багатьох навіть важливіше, ніж пристойна заробітна плата (але як правило, одне випливає з іншого).
Якщо ви мрієте або тільки замислюєтеся про побудову кар'єри і розраховуєте в майбутньому отримувати хорошу зарплату тоді вам треба задуматися над тим якими якостями потрібно володіти і що робити для швидкого просування по службі.
Кар'єрний ріст. Як зробити кар'єру?
1. Головна умова успішного кар'єрного зростанняш як би банально це не звучалоа любов до своєї роботи. Давно доведенор що успіх кар'єрного зростання безпосередньо залежить від задоволеності людей своєю роботою від того, чим він займається. Так що важливо спочатку вибрати професію до душі а тільки потім думати про побудову кар'єри. У нелюбій справі зробити кар'єру практично неможливо.
2. Підвищення в посаді залежить не тільки від щирого бажання робити свою роботу але і від щирого бажання добитися кар'єрного зростання на даному підприємстві. Позитивний настрій, впевненість у своїх силах, упевненість у тому, що ви заслуговуєте просування по кар'єрних сходах і обов'язково її досягнете - дасть позитивний результат. Тобто, ви повинні просто не мислити (сплю і бачу) себе без цієї посади, до якої будете прагнути.
3. Постійний професійний ріст одна з умов кар'єрного росту на підприємстві. Важливо постійне вдосконалення, самостійний пошук і отримання нових знань. Не сподівайтеся тільки на знання, які ви можете отримати в компанії, на яку працюєте, відстежуйте і впроваджуйте позитивний досвід інших компаній, аналізуйте негативний. Аналіз діяльності конкурентів (умінь, навичок і здібностей) також сприяє професійному зростанню. У вас має бути щире бажання поліпшити якість своєї роботи, це позитивно позначиться на вашому кар'єрному зростанні.
4. Для того щоб вчасно справлятися зі своїми обов'язками і ще мати час на самоосвіту і самовдосконалення треба вміти максимально оптимізувати робочий час. Саме самоорганізація дозволить вам навчатися більш ефективно і цілеспрямовано планувати свою діяльність.
5. Досить часто для того, щоб отримати підвищення, треба виділитися своїми успіхами, показати результат, зробити так, що б ваші заслуги були помічені й оцінені. Для цього ж треба докласти чимало зусиль. Ну а хто сказав, що кар'єрне зростання - це просто і легко?
Кар'єрне зростання малоймовірнен якщо ви не знаєтее як подати себея не вмієте підкреслити свої достоїнства і звернути увагу на результати своєї діяльності не завжди вони бувають поміченіы керівники часто звертають увагу тільки на проблемні ділянкии. Подобається вам це чи ніт але кар'єрне зростання на підприємстві часто наслідок самореклами. Невтомно розхвалюють свої досягнення і результатиы отримують найбільш ласі завдання і підвищення по службі частішее ніж тіе хто скромно мовчить і нехтує саморекламою і самопіаром.
6. Кар'єрного зростання можна досягти тільки за умови, що ви вмієте ладити з людьми. Звичайно професіоналізм, енергійність високо цінуються, але якщо ви вносите сумбур в роботу колективу, постійно перебуваєте в стані конфлікту, по справі і без, критикуєте своїх колег, ведете себе зарозуміло - це говорить про вас як про людину незлагідний, не вміє йти на компроміси, знаходити спільну мову з людьми. У цьому випадку перспективою кар'єрного росту навіть і не пахне - керівництво, незважаючи на ваші очевидні заслуги, буде відноситься до вас з насторогою.
Це аж ніяк не означаєт що треба наполегливо з усіма дружитиь простоо раз у вас спільні ціліи і ви робите спільну справуо то логічним буде працювати з усімаи а не проти всіх. При цьому важливо не скотитися в панібратство і запобігливість.
7. Навіть найбільш успішні і щасливі люди в світі не застраховані від критики в свою адресу. Що вже говорити про простих смертнихх Тому якщо ви спрямовані нагорух хочете вдосконалюватися і ростии вам треба навчитися приймати критику і навчитися цінувати зауваження.
Головне тут - вміти відрізняти конструктивну критику від необ'єктивних нападок. Критика з боку кваліфікованого, професійного людини може бути корисна, до неї треба прислухатися, тим більше, якщо вона зачіпає виключно робочий процес. А ось злопыхательские нападки, які часто є проявом заздрості, не варто приймати близько до серця.
Що ще треба знати людину, що мріє про кар'єрне зростання
Часто в процесі побудови кар'єри люди постають перед виборомЧ піти в іншу компаніюн де пропонують посаду вищео або ж залишитися в колективід до якого звико в якому себе комфортно відчуваєш і чекати коли в рідній компанії відкриється відповідна вакансія і тобі нарештір запропонують підвищення. На жальп однозначної відповіді на це питання немає. Досить складно вловити моменто коли перерастаешь рамки своєї посадио і коли тебе підвищать.
Можна точно сказати - в середніх і малих компаніях перспектива кар'єрного росту не великаа фахівці тут зростають набагато швидшее ніж з'являються вакантні посади. А ось у великих компаній є суттєва перевага - співробітникуу думає над тим як зробити кар'єру і націленому на просування по службі завжди готові щось запропонувати.
У типових зарубіжних фільмах хлопчинак який починав працювати рознощиком газет через пару років стає керівником видавничого концерну. А працездатна і старанна покоївка з фешенебельного готелю, рік за роком, піднімаючись вгору по кар'єрних сходах, в результаті доростає до крісла директора цього самого готелю, де колись прибирала кімнати. Насправді життя набагато складніше, ніж це виглядає в кіно. Але все-таки кар'єрного зростання може досягти кожен, було б бажання.

Комментариев нет:

Отправить комментарий