среда, 24 июля 2013 г.

Твоя унікальна харизма. Харизма Професіонала.

Харизма - це унікальна індивідуальна властивість професіонала, яку можна розвинути у себе і, таким чином, досягати максимальної успішності в професійній діяльності, загального визнання і задоволення від роботи.
Місце харизми серед професійних компетенцій.
Існують три ключових рівня професійного розвитку будь-якого фахівця: базовий, просунутий і майстерний.
Базовий рівень відрізняє наявність знань і навичок в області базових технологій і алгоритмів, необхідних для продуктивної і технологічної діяльності. Наприклад - «Цикл продажів: алгоритм роботи з клієнтом».
Просунутий рівень характеризує вміння управляти різними професійними прийомами, гнучко адаптуючи їх до ситуації, що склалася. Цей рівень можна назвати мистецтвом управління професійною ситуацією.
Майстерний рівень - це та вершина професіоналізму, на якій фахівець настільки віртуозно володіє професійними прийомами і настільки тонко знає правила професійної поведінки, що отримує право так само віртуозно їх порушувати! Саме той рівень особистої і професійної сили, який дозволяє фахівцеві бути успішним порушником і є рівень харизматичного поведінки в професії.
В якості прикладу наведу опис одного керівника з світовим ім'ям.
...Підлеглі називали його «Сам». «Тихо, Сам іде сюди...» «Не здумай відмовлятися від цього проекту: якщо Сам дізнається - буде скандал!» При ньому боялися вимовляти слово «проблема», адже «у нас немає проблем, а є тільки завдання». Підлеглі самі бралися за складні цілі і досягали їх тільки тому, що їм було ніяково перед «Самим». При ньому говорили тихо і тільки по суті - «Сам» не любив галасу і «води» у виступах. Коли «Сам» був присутній на нарадах, всі дивилися тільки в його бік: як він реагує на доповідача, задоволений результатами, киває чи оратору або повчально хитає головою. Іноді Сам засинав на нараді! У самий розпал чийогось монотонного доповіді, з кутка раптом починало доноситися тихе посопування, але ніхто не насмілювався повернути туди голову: усі знали, що «Сам» задрімав, всім ставало ніяково, але все прощали і дозволяли «Самому» його «заседательский хропіння». «Самого» любили! Адже це він зумів створити унікальну наукову лабораторію з дослідження мозку при національному університеті! Адже це завдяки його відкриттю крихітних викликаних потенціалів мозку у відповідь на слухові стимули університет його країни придбав всесвітню славу та здобув дорогоцінні гранти, що живили не одну лабораторію!
...Але коли «Сам» починав розповідати про свою наукової теми та лабораторії, він перетворювався в гіганта! У нього загорялися очі! Його доповіді були настільки захоплюючі, що публіка ломилась у конференцзали, застрягаючи в проходах і отворах вікон! І все це - в наш час в цивілізованій Західній Європі!
Хто ж він такий насправді, цей «Сам»?
Геній? Божевільний? - Харизматик!
Харизма керівника змушує його колектив працювати поза правил та технологій
Лабораторія, якою керував Сам, працювала як годинник. При цьому, ви думаєте, що він, дотримуючись технології класичного менеджменту, акуратно ставив завдання, регулярно делегував повноваження, мотивував і давав інтерактивну зворотний зв'язок? Ніколи! З ним і поспілкуватися - то підлеглим рідко вдавалося!
За його скандальний імідж його вилаяв би не один консультант по управлінню: «Сам» приїжджав в лабораторію на велосипеді, у шортах і майці.
Управлінські комунікації його не витримували жодної Стівена Кові з його популярними 7 -ма навичками «високоефективних людей»: у відповідь на запитання підлеглого, він взагалі міг похмуро промовчати, або, раптово порушивши діалог двох колег, увірватися зі своїми коментарями.
Його уміння тримати «управлінську дистанцію» і зовсім «не влізало ні в які ворота»: він як п'ятирічна дитина грався на корпоративних вечірках і танцював з усіма юними дослідницями  його лабораторії, прямо на ходу розучуючи з ними танго.
Харизматиків не критикують: навіть їх слабкості часто вважають сильними сторонами.
Ви думаєте, хтось лаяв його за це все? Ображався на нього? Скаржився або дорікав в непрофесіоналізмі управлінських комунікацій? Аж ніяк! Про нього перешіптувалися, обмінювалися самими безглуздими плітками, складали цілі легенди! У нього закохувалися всі - від 17 - річної студентки - практикантки до 80 - річної професорки... І працювали, працювали, працювали! Трудилися на благо його лабораторії, захоплені темами, які він придумував сам!
Професіоналізм керівника? - запитаєте ви.
- Аж ніяк! - Харизма!
Харизма - це ступінь прояву внутрішньої сили людини, при якій його поведінка має величезний вплив на інших людей.
Щоб бути харизматиком, треба мати відповідний рівень внутрішньої сили. Секрет внутрішньої сили харизматика дуже простий: харизмати завжди займаються тим, що їм цікаво! Саме в цьому випадку вони притягують до себе інших людей! Захоплений харизматик може створити свою комерційну структуру, свою наукову лабораторію, свій театр, свій холдинг, і люди будуть з радістю і надією приєднуватися до нього, навіть якщо їх матеріальна вигода буде при цьому мінімальною. Харизма захопленості, яка дозволяє самораскрыться і самореалізуватися багатьом людям - це самий сильний мотиватор і управлінець в світі!
Всі ми володіємо харизмою, або це - прерогатива «великих світу цього»?
Харизма - це властивість, властиве кожній людині. Головне - вчасно виявити у себе основи своєї власної унікальної харизми і почати розвивати її.
Харизма професіонала - це прикладна харизма.
Харизму звикли сприймати як абстрактне поняття, що стосується більшою мірою героїв, великих людей і видатних особистостей. Харизма професіонала - це абсолютно реальний набір поведінкових реакцій і самовідчуття людини, які приводять його до успіху в професійній діяльності і відображається на його конкретних практичних результатах. Вперед, професіонали: ваша харизма - у ваших руках!
Автор: Наталя Тітова

Комментариев нет:

Отправить комментарий