суббота, 27 июля 2013 г.

Як нашкодити кар'єрі за допомогою соціальних мереж

Більшість з нас користується соціальними мережами. Не важливо перебуваєте ви в пошуку роботи чи вже працевлаштовані, ваші пости, коментарі і лайки можуть дуже негативно позначитися на кар'єрі.
Комусь соціальні мережі можуть допомогти з корисними знайомствами і навіть знайти роботу, не встаючи зі стільця. А комусь навпаки - все зіпсують, якщо ви будете робити наступні 6 помилок.
Фотографії
Перше, що подивиться роботодавець у вашому профілі - це фотографії. На жаль, навіть одне божевільне фото з якоїсь вечірки може сильно похитнути довіру до вас. Розміщуючи якусь фотографію обов'язково подумайте, як до нього поставиться керівництво чи ваші колеги - посмієтеся ви разом чи на вас скоса поглядати? А краще просто цього не робіть.
Слова
Стежити за своєю мовою тепер не тільки в повсякденному житті, але і у віртуальному. Якщо на роботі ви дуже пристойні і ввічливі, а в мережі не втрачаєте можливість вживати ненормативну лексику, то ви явно лукавите і приховуєте своє справжнє «Я». Роботодавець подумає саме так. А це не найкращі якості працівника.
Друзі
Навіть якщо ви не викладайте в мережу компрометуючі фотографії, ваші друзі можуть зробити це за вас. Тому стежте на яких фотографіях вас зазначають знайомі.
Інтереси
Групи, на які ви підписані завжди на виду у вашому профілі. Навіть якщо ви дуже любите жарти від групи «Ідіоти», то краще просто додайте її в закладки. Підпишіться на групи з вашої професійної тематики. Це може не тільки виглядати більш привабливо, але і бути корисно.
Ігри
Якщо ви любите відпочити з допомогою ігор, то краще робіть це поза соціальних мереж. Перелік програм, які часто мають дивні назви, не зіграють вам добру службу. Навіть якщо ви граєте раз в місяць, може скластися враження, що ви робите це щодня, а параноя керівництва підкаже, що ще й у робочий час.
Критика
Різкі висловлювання і критику в бік компанії або окремих колег залиште для особистих бесід з перевіреними людьми, а не виставляйте на загальний огляд. Не варто лаяти і конкурентів на радість начальству - раптом вам коли-небудь доведеться відправити і їм своє резюме.

Комментариев нет:

Отправить комментарий