воскресенье, 21 июля 2013 г.

Основні критерії оцінки вакансій

Під час пошуку роботи ми переглядаємо велику кількість оголошень про вакансії і відвідуємо не одну співбесіду. Як же правильно визначити якість потенційної роботив щоб у підсумку не шкодуватип
Всі претенденти відрізняються за професійним та особистим якостямл навичкам і досвіду. Вакансії і компанії теж всі різніа тому знайти вдале відповідність не так-то й просто. Щоб при виборі нової роботи знизити шанс для шукачів «обпектися» і шкодувати про своє рішення, Work.ua склав список з 5-ти критеріїв, за якими треба оцінювати вакансії.
Обов'язки
Уважно оцініть завдання, які вам потрібно виконувати, і уточніть всі питання на співбесіді. Якщо потенційні обов'язки нижче вашого рівня компетенцій, то робота буде тягарем не дивлячись на теи що буде легко виконуватися у нудьзі тягнеться важче. Якщо завдання співставні або трохи вище ваших можливостей, тобто поле для зростання, вдосконалення навичок та набуття корисного досвіду. Якщо ж ви відчуваєте, що не впораєтеся з обов'язками, то краще не ризикувати - ви заощадите купу нервів і уникнете безліч неприємних ситуацій, бесід і, можливо, звільнення не за власним бажанням. Беріться за складні завдання, якщо дійсно впевнені в своїх силах.
Посада та колектив
Зверніть увагу на статус майбутньої посади і дізнайтеся більше про колективі. Щоб виконувати важливі завдання потрібні відповідні повноваження, а іноді і допомогу. Часом роботодавці ставлять такі завдання на одного співробітника, з якими непросто впоратися і втрьох. Якщо ви претендуєте на посаду керівника відділу, оклад якого залежить від результатів, а потім з'ясується, що у відділі крім вас всього одна людина, і той недавній студент, вас це навряд чи обрадує.
Умови роботи
На роботі ми проводимо більшу частину свого часу, до того ж продуктивність і результати безпосередньо залежать від нашого комфорту. Тому не забудьте придивитися до офісу компанії і загальної робочій обстановці. Відстань від дому до роботи, теж грає важливу роль. Навіть комфортну і прибуткову роботу можуть зіпсувати щоденні 4-х годинні пригоди в дорозі. Міряти відстань краще часом у дорозі, а не в кілометрах - невелика відстань може втратити свою перевагу при постійних пробках і незручною транспортної розв'язки, а великий кілометраж здасться непомітним завдяки метро.
Перспективи
Також важливо оцінити можливості компанії, щоб трохи передбачати і своє майбутнє в ній. Чи був у компанії зростання за останній час? Наскільки перспективна сфера її діяльності? Реальний кар'єрний ріст і збільшення окладу? Врахуйте, що просуватися по кар'єрі в одній компанії комфортніше і безпечніше, ніж стрибати з місця на місце.
Дохід
Зарплата, яку вам обіцяють, повинна бути реальною. Якщо половина суми залежить від різних факторів, то уточніть і оцініть наскільки всі умови здійсненні. Не забудьте дізнатися всі тонкощі так званого «соцпакета» - безкоштовне харчування, оплата мобільного телефону, проїзду, лікарняних та інші дрібниці можуть переважити вигоду від більш високого окладу в іншій компанії, або ж навпаки - можуть бути переоцінені.
Запити, бажання та обставини у кандидатів різні. Комусь до душі одноманітні завдання, які можна неквапливо виконувати, хто любить справжні виклики, одні воліють горизонтальну кар'єру, інші прагнуть кар'єрного зростання, комусь буде достатньо стільця з чотирма ніжками, а інші не можуть працювати без м'якого офісного крісла. Все дуже індивідуально, тому важливо, щоб ця індивідуальність була порівнянна з пропозицією і можливостями роботодавця. Не соромтеся задавати питання, щоб зуміти правильно оцінити пропоновану вакансію. 
Стаття з http://www.work.ua/articles/jobseeker/762/

Комментариев нет:

Отправить комментарий