четверг, 1 августа 2013 г.

Що робити в період пошуку роботи

Важко передбачити скільки займе пошук нового місця роботи. Іноді він закінчується, не встигнувши і початися, а деколи затягується на тривалий термін. Але провести цей час  можна з користю.
Чим довше триває період пошуку, тим сильніше ми турбуємося. У цій ситуації дуже важливо не впадати у відчай. Якщо ви самі вирішили звільнитися - це одне. Але якщо це сталося з ініціативи роботодавця, то швидше за все вас застали зненацька.

Постарайтеся влаштувати собі невелику відпустку - хоча б тиждень відпочиньте від турбот, а потім приступайте до пошуку. Але не забувайте використовувати вільний час з користю, а ми підкажемо , як саме.
План дій
Зберіться з думками і приступайте до складання плану дій. Ви повинні добре знати свої слабкі сторони співробітника - у чому ви погано розбираєтеся, в якій області відсутні необхідні знання, які навички необхідно підтягнути. Спробуйте самонавчання, заплануйте відвідування додаткових курсів чи тренінгів. Це допоможе вам підвищити свою кваліфікацію, що підніме вашу вартість на ринку праці, і вже точно вам тепер буде, чим похвалитися на співбесіді. 
Використовуйте час для себе
Не впадайте в меланхолію. Сидіти на дивані, думаючи про життя, в очікуванні дзвінка роботодавця - погана тактика. Займіться тим, на що у вас раніше не вистачало часу. Прочитайте книгу, яку давно збиралися, приготуйте кілька незвичайних страв, займіться спортом і підтягніть здоров'я. Як тільки ви влаштуєтеся на нову роботу, часу на це буде дуже мало. А активна позиція дозволить не падати духом, і на майбутній співбесіді ви не будете виглядати, як замучена життям людина, це дасть вам кілька додаткових балів.
Наведіть   порядок в справах
Напевно є парочка побутових проблем, до яких постійно не доходили руки. Полагодите давно капає кран, зробіть закордонний паспорт і т. п.
Відпочинок
Не варто забувати, що пошук роботи - це теж робота. І часом досить втомлива. У вас нарешті є можливість відпочити і виспатися. Але намагайтеся дотримуватися розпорядок дня. Він не повинен сильно відрізнятися від періоду, коли ви працювали. Тоді в подальшому вам буде простіше втягнутися назад.
Не затягуйте
Врахуйте, що все це треба робити паралельно з пошуком роботи, а не замість. Чим довше триває пошук, тим складніше добре працевлаштуватися. З плином часу люди все нижче оцінюють свої шанси відновити зайнятість, і з часом звикають до статусу безробітного. Навіть якщо ви активно проводили цей час, з часом ви можете зіткнутися з періодом апатії і відсутністю бажання рухатися далі. Тому активно потрібно не тільки проводити своє дозвілля, але і пошук роботи.
Джерело http://www.work.ua/

Комментариев нет:

Отправить комментарий