понедельник, 5 августа 2013 г.

Як налаштуватися на роботу після відпустки

Поради для тих, кому складно увійти в робочий ритм після відпочинку.
Під час роботи для багатьох думка про відпустку є натхненням і навіть стимулом. Але під час відпочинку згадка про роботу не несе в собі стільки ж світлий емоцій. Після відпочинку у відпустці багатьом складно увійти у звичну колію.

         Як налаштуватися на роботу?
Спочатку слід з'ясувати причини скрутного виходу на роботу після відпустки. Психологи стверджують, що «неправильна тривалість відпустки впливає на працездатність організму. Кращим варіантом вважають 2-3 тижні, за які ви і відпочинете і не відвикните від трудового режиму.
       Також причиною втоми після відпустки вважають неправильну організацію дозвілля. Постарайтеся розподілити час так, щоб всі відпускні плани виконувалися поступово, а не в останні дні відпочинку. Психологи називають ще однією причиною складного виходу на роботу - страх перед робочими буднями після тривалого відпочинку. Найчастіше люди сумніваються, чи зможуть швидко увійти в робочий ритм.
         Психологи дають кілька корисних порад про те, як правильно відновити робочий спосіб життя. Якщо плануєте подорожувати під час відпустки - постарайтеся повернутися додому за кілька днів до кінця відпустки. Так адаптація пройде легше. Більш того, після дороги організму потрібен час для відпочинку. Також не намагайтеся виконувати максимальний обсяг роботи після відпустки. Звичайно, ухилятися теж не потрібно, адже колеги можуть сказати, що ви після відпочинку повні сил. Але для організму це буде стрес. Тому постарайтеся раціонально розподілити роботу та поступово увійти в робочу колію. 
        Також психологи рекомендують організувати для себе і сім'ї цікаве дозвілля після роботи. Це потрібно для того, щоб після відпустки не було різкого контрасту між різноманітними подіями відпочинку та сірої рутиною робочих буднів. Постарайтеся максимально урізноманітнити вільний час, щоб у вашій голові і душі не було місця для нудьги і депресії.
        І найголовніше - постарайтеся поставитися до виходу на роботу як до свята - ви знову побачите колег, яких давно не бачили, дізнаєтеся щось нове, вдосконалите свої вміння і виростете професійно.
Джерело : http://www.work.ua/

Комментариев нет:

Отправить комментарий