вторник, 7 января 2014 г.

Щоденний розклад для пошуку роботи

Так як пошук роботи - теж робота, зайняті ви повинні бути весь тиждень. А правильне планування і розклад допоможуть нічого не забути і зроблять пошук більш результативним.
Неділя
Традиційно це день відпочинку, але не для амбітних шукачів. Саме в неділю непогано б скласти план дій на тиждень і провести інші підготовчі роботи. Наприклад, перевірте ще раз резюме на помилки, уважно перечитайте супровідний текст, внесіть необхідні виправлення, відберіть вас цікавлять вакансії на сайтах з працевлаштування. Попереду непростий тиждень.
Понеділок
Багато людей починають робочий тиждень мляво і неохоче. У вас же був відмінний шанс відпочити і виспатися, щоб з самого ранку бути повним сил. У вас вже є хороше резюме, ви підготували супровідний текст і відібрали цікаві вакансії - саме час діяти.
Вівторок
Саме час пошукати нові оголошення про вакансії - за понеділок їх повинно було додатися. Також налаштуйте пошукових агентів, які будуть вам надсилати на електронну пошту свіжі вакансії по вашій спеціальності та регіону. Зв'яжіться з компаніями, яким відсилали вчора своє резюме, уточніть чи отримали вони його. Складіть список вакансій, на які вам відповіли компанії, щоб надалі було простіше моніторити їх.
Середа
Цей день можна присвятити аналізу та самоосвіти. За попередні дні ви напевно бачили чимало вакансій, вимоги яких були вище, ніж вам би хотілося. Проаналізуйте ці вимоги і подумайте, які знання ви могли б підтягнути. Пошукайте відповідну літературу в інтернеті, можливо у вашому місті буде проходити тренінг по цій темі. І ось вам вже буде, що додатково розповісти на співбесіді, що, безумовно, додасть вам пару балів і дозволить претендувати на більш престижну роботу.
Четвер
Чудовий день, щоб пошукати роботу з допомогою кола знайомих. Ваші родичі напевно вже знають, що ви в пошуках роботи, тому зосередимо увагу на друзів, знайомих і колишніх колег. Здзвонитеся з ними або зв'яжіться через соціальні мережі і розкажіть, що знаходитеся в пошуку. Чим більше людей дізнаються про це, тим вище ваші шанси на успіх.
П'ятниця
П'ятниця - це не тільки день перед вихідними, але і відповідний час, щоб оцінити все, що ви зробили на цьому тижні. Які компанії вам відповіли, які знайомі обіцяли допомогти - складіть невеликий список, щоб точно знати, кого потурбувати на наступному тижні. Також перевірте свій гардероб, підготуйте речі для майбутніх співбесід, адже ви повинні чудово виглядати, щоб отримати розташування інтерв'юера.
Субота
Цей день можна присвятити відпочинку, адже попереду нова тиждень, і сили вам знадобляться. Також можна зв'язатися з тими людьми, з якими не вийшло поспілкуватися на тижні, прочитати ще пару статей з вашої професійної діяльності і підкоригувати загальний план дій.
Щоденно
На додаток до всіх перерахованих вище завдань варто враховувати і щоденні: регулярна перевірка електронної пошти і відповіді на листи, прийом вхідних дзвінків - телефон повинен бути завжди під рукою, регулярний моніторинг свіжих вакансій. Також будь-який день потрібно планувати з урахуванням того, що вас чекає співбесіда, а може й кілька.

Звичайно, цей список лише приклад того, як ви можете планувати свій день. У кожного розклад буде індивідуальним, але загальні принципи зберігаються. Пам'ятайте, що час - дуже важливий ресурс і розпоряджатися їм потрібно з розумом, і у вас обов'язково все вийде.

Джерело:
work.ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий